سود ساخت و ساز

5 / 5. تعداد رای: 4

سود ساخت و ساز در سال 1403 چقدر است؟

ساخت و ساز یعنی چرخه تولید، صنعت ساختمان حدود 25 درصد اشتغال کل کشور را در بر می‌گیرد؛ در این مقاله سعی بر این است ببینیم ساخت و ساز در سال 1403 دارای سود می باشد یا خیر؟ ضمن اینکه در انتهای این مقاله فرمول محاسبه و ابزار آنلاین محاسبه حاشیه سود ساخت و ساز در این پست قرار داده شده است.

محاسبه آنلاین حاشیه سود ساخت و ساز در ایران

درآمد نهایی از فروش (تومان):
هزینه زمین (تومان):
هزینه ساخت (تومان):
سایر هزینه‌ها (تومان):

برای محاسبه آنلاین حاشیه سود ساخت‌ و ساز در ایران، به یک فرمول کلی نیاز داریم که شامل هزینه‌های مختلف پروژه و درآمد حاصل از فروش یا اجاره باشد. در زیر مراحل کلی محاسبه را توضیح می‌دهم:

فرمول حاشیه سود ساخت آپارتمان و ویلا

فرمول حاشیه سود ساخت و ساز

حاشیه سود = (درآمد نهایی – کل هزینه‌ها) / کل هزینه‌ها × ۱۰۰

کل هزینه‌ها:

  • هزینه زمین: قیمت خرید یا اجاره زمین.
  • هزینه ساخت: شامل هزینه‌های مصالح، نیروی کار، مجوزها، بیمه، و سایر هزینه‌های اجرایی.
  • هزینه‌های جانبی: مانند هزینه‌های بازاریابی، مالیات، و سایر هزینه‌های غیرمستقیم.

مثال ساده:

فرض کنید شما یک پروژه ساخت‌وساز مسکونی دارید که شامل هزینه‌های زیر است:

  • درآمد نهایی از فروش: ۲۰۰۰ میلیون تومان
  • هزینه زمین: ۵۰۰ میلیون تومان
  • هزینه ساخت: ۱۰۰۰ میلیون تومان
  • سایر هزینه‌ها: ۲۰۰ میلیون تومان

قیمت زمین در سال 1403

پیش از محاسبه سود ساختمان سازی، در ابتدای کار باید قیمت زمین برآورد شود: قیمت زمین با متراژ و منظقه رابطه مستقیم دارد؛ در هنگام خرید باید به موقیت و مکان زمین توجه ویژه داشت.

قیمت زمین نیز با هزینه ساخت رابطه مستقیم دارد. و بهتر است برای خرید زمین مناسب در هر شهر با متخصصین در آن شهر مشورت شود.

برای مطالعه بیشتر: مزایا و معایب شغل ساخت و ساز در ایران

هزینه ساخت آپارتمان در سال 1403

هزینه ساخت مسکن در سال 1403 از طرف معاون محترم مسکن و شهر سازی به شرح زیر اعلام شده است

  • ساختمان ‌های 1 تا 2 طبقه : متری10 تا 11 میلیون تومان
  • ساختمان ‌های ۳ تا ۵ طبقه : متری 12 تا 13 میلیون تومان
  • ساختمان‌ های ۶ و ۷ طبقه : متری 14 تا 15 میلیون تومان
  • ساختمان‌ های ۸ و 10 طبقه : متری 15 تا 16 میلیون تومان
  • ساختمان ‌های ۱1 تا ۱2 طبقه : متری 16 تا 17 میلیون تومان
  • ساختمان‌ های 13 تا 15 طبقه: متری 18 تا 19 میلیون تومان
  • ساختمان‌ های 16 طبقه: متری 19 تا 20 میلیون تومان

توجه بفرمایید هزینه ساختمان سازی ذکر شده، بدون احتساب زمین می باشد.

حال با توجه به جدول فوق میتوان هزینه ساخت و هزینه زمین را محاسبه و سود حاصل از ساخت و ساز در سال 1403 را محاسبه نمود.

جواز ساخت در سال 1403

یکی از مراحل اولیه ساخت جواز ساختمان است که پس از تکمیل مدارک کارشناس شهرداری به ملک مراجعه میکند؛ و تعداد طبقات و موقیت ملک را می سنجد؛ پس از تأییدیه، دستور نقشه صادر و تمام جزئیات مورد نیاز در آن آورده می شود. پس از آن مهندسین و معماران مشخص میشود؛ پس از آن نقشه ساختمان با جزئیات ترسیم می گردد.

جواز ساخت به مدت دو سال اعتبار دارد. اگر نیاز به زمان بیشتری داشته باشید باید تمدید گردد. هزینه جواز ساخت سالیانه 30 درصد اضافه میشود.

هزینه اسکلت در ساخت و ساز

هزینه اسکلت یکی از پرهزینه ترین قسمت ساخت و ساز است. به طور کلی هزینه ساخت در سازه فلزی بیشتر از سازه بتونی است. هزینه اولیه خرید آهن بسیار بالا است؛ در سازه بتونی این هزینه به تدریج پرداخت میشود و برای وام مسکن نیز به دلیل اینکه باید سقف زده شود و بعد وام پرداخت گردد بیشتر تمایل به سمت سازه بتونی می باشد.

هزینه سفت کاری ساختمان

سفت کاری ساختمان شامل همه مراحلی است که ساختمان برپا میشود، این مراحل شامل گوربرداری، خاک برداری، اسکلت،تیغه چینی، دیوارچینی و…. این هزینه از 5 میلیون تا 10 میلیون متغیر است.

هزینه نازک کاری ساختمان

 پس از سفت کاری نوبت نازک کاری است؛ در واقع نازک کاری آخرین مرحله ساخت یک ساختمان است؛ در این مرحله براورد قیمت نمیتوان کرد به دلیل اینکه هر کس نسبت به سلیقه خود برای نازک کاری هزینه مینماید.

نازک کاری شامل : ایزوگام، گچ کاری، سرامیک کاری، آجر نما و…. است. در این مرحله استفاده از متریال آجر در نما به دلیل فرهنگ ایرانی اسلامی بیشتر مورد توجه شهرداریها و خریداران می باشد و به همین دلیل در ادامه به بررسی آجر در نمای ساختمان می پردازیم

هزینه آجر نما در ساخت و ساز

یکی از مراحل نازک کاری، نمای ساختمان است؛ نمای ساختمان بستگی به متریال انتخابی برای نما دارد؛ هزینه نمای ساختمان در کل نسبت به ساخت کل ساختمان هزینه ناچیزی است و شامل 2 تا 5 درصد کل هزینه ساخت است؛ در این میان هزینه آجر از سنگ و دیگر متریالهای ساخت نما پایینتر است. آجرنسوز نما به دلیل کیفیت بالا و هزینه پایین بیشتر مورد توجه معماران قرار دارد. در تهران به دلیل سیاست شهرداری مبنی بر نمای ترکیبی ایرانی، اسلامی مصرف بالاتری دارد. بطور کلی هزینه هر متر مربع آجر نما، از 230 هزار تومان تا نهایتا 1.2 میلیون تومان نوسان دارد.

میانگین حاشیه سود ساخت و ساز

درصد سود پروژه ساختمانی یکی از معیارهای مهم در پروژه‌های عمرانی است که بسته به نوع پروژه، مکان، و شرایط اقتصادی متغیر است. این درصد معمولاً شامل هزینه‌های مواد اولیه، دستمزد نیروی کار، هزینه‌های مجوز و بیمه، منطقه جغرافیایی و سایر هزینه‌های جانبی می‌شود.

سود ساخت پروژه مسکونی و ویلا

در پروژه‌های مسکونی، درصد سود خالص معمولاً بین ۲۵ تا ۳۵ درصد تخمین زده می‌شود، اما این عدد بسته به نوع پروژه و میزان رقابت در بازار مسکن در منطقه های مختلف ممکن است متفاوت باشد.

برای دستیابی به درصد سود بالاتر، مدیریت بهینه هزینه‌ها و انتخاب مصالح مناسب اهمیت دارد. کاهش هزینه‌ها بدون افت کیفیت و استفاده از تکنولوژی‌های نوین می‌تواند نقش مهمی در افزایش سود ساخت داشته باشد.

سخن پایانی:

استفاده از متریال درست، بروز، مرقون به صرفه در امر ساخت و ساز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ استفاده از متریالهای مطابق با منطقه ساخت نیز مهم است و در فروش آپارتمان تأثیر زیادی دارد؛ بطور مثال در منطقه 1 تهران ساخت مسکن باید منطبق با منطقه ساخته شده در آن باشد. آجر نما یکی از متریالهای استفاده شده در نما است که در همه مناطق تهران و ایران جدا از قیمت ملک یا زمین قابل استفاده است؛ شرکت تولیدی آجر ترنج با سابقه تأمین آجر برای پروژه های بزرگ در سطح کشور آمادگی خود را جهت همکاری با معماران و سازندگان ایران زمین اعلام میدارد.

پرسش و پاسخ
پاسخ دیدگاهتان توسط کارشناسان آجر ترنج، برایتان پیامک می‌شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست نمونه آجر رایگان

فرم زیر را پر کنید، کمتر از 1 ساعت بعد با شما تماس می‌گیریم.